Kaya Kılıç Kimdir?

Kaya Kılıç Kimdir?

Medical Park Fatih Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü sorumlusu olarak hizmet veren Prof. Dr. Kaya Kılıç Kimdir?

Prof. Dr. Kaya Kılıç Kimdir?

Prof. Dr. Kaya Kılıç, 1956 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Kaya Kılıç, çok iyi seviyede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 1975'te Saint Joseph Fransız Erkek Lisesi'ni birincilikle bitiren Prof. Dr. Kaya Kılıç, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Tabip Odası Yurtdışı Staj Bursu'nu kazanarak Milano'da göz stajını, Fransa Nancy Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde cildiye stajını yaptı. 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlayan Prof. Dr. Kaya Kılıç, 1982'den sonra eğitimine Fransa Nancy Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam etti. 1989'da Zürich'de Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil'in servisinde mikroşirürji kursunu aldı. Aynı yıl Brüksel'de PRof. Dr. Jacques Brotchi'nin yanında çalışmalarda bulundu. 1990-2010 yılları arasında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniği'nde çeşitli idari görevlerde bulunan Prof. Dr. Kaya Kılıç, 2010-2013 yılları arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştı. 2007 yılında Doçent, 2014 yılında Profesör unvanını aldı. Ulusal ve uluslararası 215 bilimsel çalışması olan Prof. Dr. Kaya Kılıç, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Prof. Dr. Kaya Kılıç, aynı zamanda Medical Park Fatih Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü sorumlusu olarak hizmet vermektedir.

Uzmanlık Alanları: Beyin ve sinir cerrahisi, Beyin tümörleri, Beyin damar ameliyatları, Kafa travmaları, Pediatrik nöroşirurji, Ağrı cerrahisi, Bel fıtığı, Boyun fıtığı, Endoskopik cerrahi