1. Sıvı tüketimine dikkat etmek: Yaz aylarında metabolizma hızlı çalışıyor. Bu yüzden oldukça fazla sıvı kaybı yaşanıyor. Egzersiz performansında düşüşler yaşamamak için günlük olarak mutlaka 2 litre su içmek gerekiyor.
2. Açık renkli kıyafetler seçmek: Sıcak ve nemli havalarda buharlaşma yoluyla sıvı kaybı da yaşanıyor. Bu sebeple sıcak havalarda egzersiz sırasında bol ve açık renkli kıyafetler tercih edilerek terin buharlaşması kolaylaştırıyor.
3. Açık renkli kıyafetler seçmek: Sıcak ve nemli havalarda buharlaşma yoluyla sıvı kaybı da yaşanıyor. Bu sebeple sıcak havalarda egzersiz sırasında bol ve açık renkli kıyafetler tercih edilerek terin buharlaşması kolaylaştırıyor.
4. Açık renkli kıyafetler seçmek: Sıcak ve nemli havalarda buharlaşma yoluyla sıvı kaybı da yaşanıyor. Bu sebeple sıcak havalarda egzersiz sırasında bol ve açık renkli kıyafetler tercih edilerek terin buharlaşması kolaylaştırıyor.
5. Cilt korumasına dikkat etmek: Cilt sağlığını korumak için dış mekanda spor yapılıyorsa, güneşten zarar görmemek ve yanıklara sebep olmamak için spora uygun güneş kremi kullanmak gerekiyor.
6. Sınırları azaltmak: Havanın sıcak olduğu günlerde, serin olan günlere kıyasla kalp 20 atıma kadar daha fazla atıyor. Bu nedenle frene basmaya başlamak, egzersiz yoğunluğunu azaltmak gerekiyor.
7. Rahatsızlık hissedilen anda sporu bırakmak: Kas krampları, baş ağrısı ve dönmesi, halsizlik, çarpıntı veya bulantı olması durumunda tüm egzersizleri bırakmak, serin bir yere geçip bol miktarda sıvı tüketmek gerekiyor.